donderdag 19 januari 2012

DIY: make-up fixing waterspray


Steeds meer merken van water komen met een spay om je (make-up) mee op te frissen. Evian is vooral erg bekend. Het is lekker als verkoeling in de zomer, maar ook in de winter kan dit erg fijn zijn. Je kunt het na het make-uppen op sprayen en het ziet er mooier en minder poederig uit. Het nadeel is dat je al snel veel geld betaald voor zo’n flesje. Ik ga jullie laten zien hoe je dit zelf heel makkelijk kunt maken.
Als je kijkt naar de ingrediëntenlijst van watersprays zie je dat het helemaal uit water bestaat. Sonde, je betaald vijf euro voor een spuitbusje met water?!

Wat heb je nodig:
-        Een spuitflancon.
-        Bronwater of gedestilleerd water

Spuitflacons zijn goed te verkrijgen, bij de Hema, Kruidvat enzovoorts. Ik raad de waterverstuiver van de Action heel erg aan, deze verstuift het water echt, net zoals die spuitbussen. Te koop bij de Action voor €1,30.

Je kunt gaan voor bronwater of gedestilleerd water. In gedestilleerd water zitten helemaal geen toegevoegde stoffen en is daarom erg lang houdbaar. Bronwater kan ook, maar dit zul je regelmatig (een keer per week) moeten vervangen. 

Je kunt het houden bij alleen water, maar je kunt er ook wat meer aan toevoegen.
-        Zout werkt reinigend en is vooral geschikt voor de vette huid en een huid met acné. Voeg een klein beetje zout toe aan het water en zorg dat het goed oplost.
-        Je kunt er bepaalde oliën aan te voegen. Er zijn heel veel oliën met heel veel verschillende werkingen. Kijk maar eens bij de een natuurwinkel (de Tuinen bijvoorbeeld), daar verkopen ze die oliën. Wel goed schudden voor gebruik, want olie en water mengt niet zo makkelijk met elkaar.
-        Rozenwater. Dit kun je ook gebruiken in plaats van water. Ga wel voor rozenwater van bijvoorbeeld de Tuinen, deze is alcoholvrij en werkt niet uitdrogend.

Ik vind het zelf fijn om dit licht over mijn make-up heel de spuiten als het er net op zit. Je zou denken dat het er dan weer een beetje af gaat, maar het maakt het juist mooier. Het is minder poederig en natuurlijker, vind ik. Het laat trouwens niet je make-up langer zitten! Dit beloven de watermerken wel, maar dat is niet waar. Hoe kan water je make-up nou langer laten zitten?

Als je toch liever wilt kopen.. Aldi verkoopt een ficial spray van Biocura voor slechts €1,99.

Hebben jullie wel eens een water spuitbus gebruikt van bijvoorbeeld Evian?

Liefs,
Brechtje.