vrijdag 23 september 2011

Fruit voor je huid - wat dient voor wat?

Zelf gezichtsmaskers maken van fruit en andere natuurlijk producten is al erg lang bekend. Wat niet bij iedereen bekend is, is wat nou precies voor welk huidtype is. Is het goed voor een huid met acné of juist voor een droge en gevoelige huid, is het erg agressief of juist erg mild en wat is goed voor alle huidtypen? Ik heb zo goed mogelijk uit gezocht en na deze informatie kun je simpel het perfecte gezichtsmasker maken dat goed is voor jouw huid.

Per huidtype geef ik wat middeltjes die je hier goed voor kunt gebruiken als masker. Ook beschrijf ik kort de werking. Ik heb niet echt niet alleen fruit, maar ook veel meer andere middeltjes die goed passen bij een bepaald huidtype, wel is het allemaal natuurlijk. Als je niet precies weet welk huidtype jij hebt kun je hier een huidtype test doen. Hier wordt bepaald of jij een vette, gecombineerde, normale of droge en gevoelige huid hebt.


Vette huid


Tomaat. Het zuur van tomaten droogt pukkeltjes uit. Hierdoor is tomaat perfect voor een onzuivere en vettige huid. Ook is tomaat goed tegen wallen en tegen huid veroudering. Je kunt net zoals bij komkommer kun je twee plakjes tomaat op je ogen leggen en vervolgens ontspannen.

Banaan. Net zoals tomaat is banaan goed voor een onzuivere huid. Banaan helpt heel erg goed tegen acné en een vette huid.

Aardbei. Helpt heel erg goed tegen puistjes en onzuiverheden.

De normale huid


Perzik is goed voor de normale huid, maar helpt ook erg goed tegen grove poriën. Het verkleint dus je poriën en maakt je huid heerlijk zacht. Een perzikenhuidje!

Yoghurt. Yoghurt is eigenlijk ook wel een beetje geschikt voor een huid met wat onzuiverheden, maar aan de andere kant kalmeert het je huid ook. Als je hier en daar een pukkeltje hebt, maar wel een gevoelige huid, kun je dit dus gerust gebruiken. Ik meng vaak yoghurt met wat honing, heerlijk!

Chocolade. Een erg bekend masker, maar daarom niet minder fijn. Chocolade kun je eigenlijk gebruikt bij alle huidtypes. Neem cacaopoeder en meng dit met bijvoorbeeld yoghurt, zo word het wat vloeibaarder en kun je het goed verdelen over je gezicht.

De droge en gevoelige huid


Avocado. Dit werkt echt geweldig tegen een droge (en vale) huid. Het is lekker vettig en vocht inbrengend. Als je echt een super droge huid hebt, neem dat dit. Bij een licht droge huid kun je het mengen met een beetje banaan en wat honing.

Bosbessen. Bosbessen helpen niet echt tegen een droge huid, maar wel tegen couperose. Omdat couperose meestal samen gaat met een gevoelige huid staat het onder ‘de droge en gevoelige huid’. Kijk wel uit want bosbessen geven vreselijke vlekken!

Melk. Gebruik poedermelk en meng het met honing en yoghurt (of iets anders wat vloeibaar is) zodat je het mooi egaal kunt aanbrengen over je gezicht.

Vast nog lang niet alles wat je kunt gebruiken voor maskertjes is aan bod geweest, dus ik denk hier nog wel een vervolg op komt. Dus een tweede artikel over gezichtsmaskers. 
Heb jij nog een geweldige tip voor een gezichtsmasker? En voor welk huidtype is dit? Ik ben heel erg benieuwd, ik probeer namelijk zoveel mogelijk verschillende receptjes uit.

Liefs,
Brechtje.