dinsdag 7 juni 2011

How-to kwasten wassen, snel en eenvoudig!


Een van de dingen die erg belangrijk zijn op make-up gebied, zijn kwasten. Schone kwasten. Het is wel hygienisch om je kwasten eens in de zoveel tijd goed te wassen. Met vieze kwasten heb je meer kans om mee-eters en puistjes. Je smeert namelijk eigenlijk de make-up van een dag geleden weer op je gezicht, niet zo’n fijn idee he? Lees verder om te lezen hoe je je kwasten makkelijk en snel kunt wassen.

Een van de meest voorkomende manieren waarop kwasten worden gewassen is met babyshampoo. Ik heb dit ook geprobeerd en ik vond het niet zo fijn werken. Het duurde lang en mijn kwasten waren niet helemaal schoon. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een andere manier om je kwasten te wassen. Deze manier heb ik geleerd uit het filmpje van Michelle Phan, een Amerikaanse YouTuber.Wat je nodig hebt is afwasmiddel, het liefst bacterievrij. Dit is volgens mij meestal met groene vloeistof. Deze had ik helaas niet, maar het kan gelukkig met elk soort afwasmiddel. Omdat afwasmiddel de kwasten wat minder zacht kan maken, gebruik je ook olijfolie. Gewoon een goedkope, simpele olijfolie. Van de Plus bijvoorbeeld. De olijfolie werkt als een soort conditioner voor de kwasten en het afwasmiddel als shampoo. En tot slot heb je ook nog een bordje nodig, het liefst een bordje dat je speciaal voor het schoon maken van je kwasten gebruikt. Dit is het enige bordje in onze kast wat niet gebruikt word, dus tja.. het is een Bob de Bouwer bordje.


Vervolgens doe je wat afwasmiddel en olijfolie op het bordje. Niet te veel, ongeveer de grote van een 1 euro munt. Dit lijkt heel weinig, maar de drup word nog groter na een tijdje. Ook kan je natuurlijk altijd gewoon wat meer pakken als je wilt.

Pak een kwast en draai deze door de olijfolie en afwasmiddel heen. Je zult zien dat het een beetje bruinig word op het bordje. Dat is dus al het vuil dat uit je kwast komt!
Daarna draai je kwast rond op de binnenkant van je hand. Zo gaat het lekker schuimen in de kwast en gaat al het vuil er echt goed uit. Dan spoel je je hand af en draai je weer met de kwast op je hand, herhaal dit een paar keer en spoel tot slot je hand en kwast goed af. 

Droog de kwast af en zet hem met de haartjes naar beneden in een glas of iets anders. Echt niet met de haartjes naar boven, de kleine restjes vuil en sop lopen dan de kwast in. Hierdoor kunnen de haartje van de kwast sneller los laten.
En voila! Je kwasten zijn schoon. Ja, ik weet het, ik heb ze nu met de haartjes naar boven staan. Maar dit vond ik wat leuker voor de foto. ;)


Ik probeer elke week mijn kwasten te wassen, maar dat lukt niet altijd. Gelukkig gebruik niet heel erg veel kwasten, dus ik vind het niet zo erg. Eigenlijk is het het best om gezichtskwasten, vooral de kwast die je gebruik voor vloeibare foundation elke dag te wassen. Maarja, dat heb ik geen tijd  voor hoor. ;)


Hoevaak reinig jij je kwasten, en hoe?Liefs,
Brechtje.