zondag 16 oktober 2011

Sunday Question, smartphones


Net zoals vorige zondag, heb ik vandaag weer een vraag voor jullie. Ik noem het vanaf nu alleen geen Beauty Question meer, maar Sunday Question. Dit heeft twee voordelen: het is origineler – veel andere beautyblogs hebben al een Beauty Question, en ik ben van plan niet alleen beautyvragen te behandelen. Deze keer heb ik namelijk een vraag over mobiele telefoons. Lees maar snel verder!

Het lijkt wel alsof iedereen van mijn leeftijd een smartphone heeft. Vooral Blackberry’s zie je veel, maar ook Samsung, IPhone’s en HTC. Het is echt super handig voor als je onderweg snel iets wilt twitteren, wat googlenen, spelletjes doen of met elkaar pingen. Super veel voordelen, maar het is jammer genoeg best duur.

Ik vroeg mij af, hoeveel van jullie nou eigenlijk een smartphone hebben. Dus een mobiel waarmee je op Internet kunt. Hoe betaal je dat allemaal en wat is jouw absolute droomtelefoon.

Zo, heel wat vragen, maar ik ben nou eenmaal erg nieuwsgierig. Ikzelf loop nog steeds rond met mijn oude schuifmobieltje uit de prehistorie. Ik bel en sms nou eenmaal niet veel, dus ik hoefde eigenlijk helemaal geen nieuwe. Nu begint het toch wel te komen, ik twitter best veel, maar dan alleen vanaf de computer. Op de mobiel is het zoveel handiger en sneller. Ook ben ik helemaal verslaafd aan Wordfeud, maar dit speel ik dan op de IPod van mijn moeder, niet al te handig. Eerst wilde ik ook een IPod Touch kopen, maar eigenlijk vind ik dat ik het dan gelijk goed moet doen en voor een nieuwe mobiel moet gaan. Dan heb je gewoon alles in één.

De IPhone is zeker weten mijn droomtelefoon, maar ik weet gewoon dat dit veel te duur is. Ook ben ik als de dood dat hij kapot gaat (wat denk ik niet zo snel gebeurd) of dat ik hem dan kwijt raak. Blackberry hoef ik niet, ik vind ze niet heel mooi en ze schijnen niet eens heel goed te zijn. En vergeet die rare stroring niet (hehe, oké flauw).

Wat vinden jullie hier van? Hij heeft wel wat weg van een Blackberry en eigenlijk heb ik liever een mobiel met touch, maar toch vind ik deze wel mooi. Ook is hij niet al te duur én het belangrijkste: hij heeft wifi. Zo kan ik thuis, in de trein, restaurants enzovoorts surfen, twitteren, wat ik maar wil. Heerlijk lijkt mij dat.

Ik moet er nog even over nadenken, maar ik wil het wel heel erg graag. Mijn huidige mobiel heb ik nu vier jaar en voor tiener begrippen is verschrikkelijk lang.

Dus nu jullie, ik ben benieuwd. Heb jij een smartphone? Welke, hoe betaal je dit en wat is jouw absolute droomtelefoon?

Liefs,
Brechtje.